اليوم جبتلكم طريقه سهله للجاتوه وممكن تعمليها لو عندك عيد ميلاد او مناسبه او حتى تتاكل مع الشاى
المقادير
10 باكو بوريو جحم كبير
10 بسكوت راسكو كبير
2ملعقه زبده
1/2كوب لبن اوحسب الحاجه
1/2كوب سودانى او ابندق حسب الرغبه
1/2كوب جوز هند
شكولاته خام نكسرها لقطع صغيره
فانيليا
القليل من القرفه المطحونه او النسكافيه حسب الرغبه
2ملعقه سكر بودره
للتزين
مكسرات مفريه او جوز هندحسب الرغبه
كريم شانتى
الطريقه
اولا الجاتوه الابيض نضع بسكوت الراسكو مع والسودانى او البندق والفانيليا ومعلقه سكر بودره فى الكبه ونطحن مع بعض ونضيف الزبد ونضرب مره تانيه ونضيف ربع كوب الحليب بالتدريج حتى يتماسك الخليط ثم نخرجه ونشكله على هيئه اسطوانه ونغطيه بالمكسرات المفريه او جوز الهند ثم نلفها بورق الفويل وتوضع فى الفريزر حوالى نصف ساعه
نعمل الجاتوه البنى نضع البوريو والشوكولاته والقرفه او النسكافيه والسكر البودره وجو زالهند(يمكن الاستغناء عنه)ونضرب فى الكبه ونضيف الزبده واللبن ونكرر نفس العمليه السابقه
نخرج الجاتوه ونقطعه لشرائح وبعيدن ندهن سطحه بالكريم شانتى ونرش على الوجه باقى المكسرات المفريه وممكن نقوم بعمل اى افتكاسه للتزين
ويارب تجربوها وتعجبكم