دلع بنات الاصلي
https://i.servimg.com/u/f24/15/44/76/08/giftes12.jpg
دلع بنات الاصلي
https://i.servimg.com/u/f24/15/44/76/08/giftes12.jpg
دلع بنات الاصلي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كيكة الموز بالكريم كراميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sehouma
الأدارة العامةََ
الأدارة العامةََ
sehouma


انثى النمر
عدد المساهمات : 313
تاريخ التسجيل : 03/06/2011
العمر : 26
الموقع : دلع بنات

كيكة الموز بالكريم كراميل  Empty
مُساهمةموضوع: كيكة الموز بالكريم كراميل    كيكة الموز بالكريم كراميل  Emptyالخميس يوليو 28, 2011 3:38 pm

السلام عليكم
ازيكوا ياحبايب قلبى وكل سنة وانتم طيبين
النهاردة جايبالكوا طريقة كيك جامدة جدا
بس رجائا تلتزموا بالخطوات عشان تنجح معاكم باذن الله
ندخل فى الموضوع
اولا مقادير الكرامل
كوب سكر
نص كوب ماء
ثانيا مقادير الكريمة
2 كوب لبن حليب بارد
3 بيضات
نص كوب سكر
فانيليا
ثالثا مقادير الكيكة
13 معلقة دقيق
موزتين
3 بيضات
نص كوب سكر
نص كوب زيت
نص كيس بيكنج باودر
فانيليا
ذرة ملح
ياللا بسم الله الرحمن الرحيم
-هنحضر صينية مقاس 26 او 28 وندهنها بالزيت من كل حتة عشان الكرامل مايلزقشونحطها فى صينية اكبر منها بشوية
-هنعمل الكرامل ازااااى هنجيب طاسة ونحط فيها كوباية السكر وربع كوب مية ونحطها على النار لحد مايوصل السكر للون الذهبى المحمر هنطفى النار ونحط ربع كوباية المية الباقية ونقلب بسرعة ونحطة فى الصينية المدهونة ونحاول نخلية يغطى قعر الصينية
-نيجى للكريمة هنجيب الخلاط ونحط فيه مقادير الكريمة كلها ونضرب الخليط ضربا مبرحا حتى يستغيث وبعدين نحطه فوق الكرامل بس براحة ونقرب ايدينا من الصينية على اد مانقدر
-نيجى بقى للكيكة هنجيب نفس الخلاط ونحط فية البيض والفانيليا والسكر والزيت والموزتين وذرة الملح ونضربهم ضربا مبرحا حتى يستغيثوا برده وبعدين نحطه على الدقيق والبيكنج باودر بعد نخلهم طبعا ونقلب كويس لحد ماتبقى عجينة بس اتقل من عجينة الكيك العادية شوية يعنى لو عازت دقيق كمان حطى عشان عايزنها تثبت فوق الكريمة وماتقعش منك فى القعر
الخطوة اللى جاية دى مهمة جدا
هنجيب خليط الكيكة ونحطة فوق الكريمة بس نركز ايدينا فى نص الصينية واحنا بنحطه ومانوزعوش هو هيفرش فى الصينية لوحدة
-نسيب الصينية عشر دقايق قبل ماتدخل الفرن على ماتسخنى الفرن وتغلى براد مية
-هنصب المية فى الصينية الكبيرة اللى محطوطة فيها صينية الكيكة لحد ماتوصل المية لنص صينية الكيكة (حمام مائى يعنى) وبعدين نشيل الصينية براحة ونحطها فى الفرن على 180 لمدة 40 او 45 دقيقة ومانفتحش الفرن عليها خالص قبل الوقت ده وبعدين اختبريها بالسكينة لو طلعت نظيفة تبقى استوت ممكن تشغلى الشواية عشان تاخد لون او لو كانت احمرت خلاص طلعيها
-هنشيل صينية الكيكة من الحمام المائى ونسيبها تبرد فى درجة حرارة المطبخ وبعدين نقلبها (هتلاقى الكيكة تحت والكريم كرامل فوقيها) وهو المطلوب اثباتة وتدخليها الثلاجة وبعدين هممممممممم ياجمل وبالهنا والشفا

الكيكة دى بقى حكايتها حكااااية ازاى؟
اولا ممكن بدل الموز تحطى كاكاو وتبقى كيكة شكولاتة بس ساعتها الدقيق هيبقى 8 معالق والكاكاو معلقتين ودى بتبقى خرافة
وثانيا ممكن تبقى كيكة سادة والدقيق بيبقى 10 معالق ودى بتبقى تحفة (برده الدقيق فى الطريقتين دول على حسب ما العجينة تحتاج) ابدئى بس بالمقدار المكتوب وبعدين لو عوزتى تانى حطى
وثالثا الطريقة اللى فوق ههههههه
يعنى من الآخر كده هتعملوها هتعملوها باى طريقة تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://daalabatnew.yoo7.com/
 
كيكة الموز بالكريم كراميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيكة بالفستق
»  •.♥.•°كيكة ايس كريم مع الاوريو..}~ °•.♥.•°
» طريقة عمل كيك الموز بالكرملا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دلع بنات الاصلي :: ست البيت :: المطبخ-
انتقل الى: